”Rishi Sunak hade lika gärna kunnat vara kandidat för World Economic Forum”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Rishi Sunak, 42, blir Storbritanniens nya premiärminister. Enligt Brexit-profilen Nigel Farage är landets nya ledare en ”globalist” ända ut i fingerspetsarna. Sunak, som också är en av Storbritanniens rikaste personer – rikare än drottningen – hade lika gärna kunnat vara kandidat för World Economic Forum, säger Farage retfullt i en intervju.

Under måndagen kom nyheten att Storbritanniens förra finansminister Rishi Sunak blir ny ledare för konservativa Torypartiet och därmed också landets premiärminister.

Förra veckan förutsåg den tidigare Brexit-ledaren Nigel Farage att det skulle bli en ”globalist” som tog över efter att Liz Truss tvingats avgå.

Och det blir det alltså, enligt Farages tolkning.

Sveriges Radio framhäver att Sunak ”blir den första hindun och den första icke-vita personen på posten”, men mer intressant är kanske att den nya premiärministern tillsammans med sin fru är enormt rika, med en förmögenhet dubbelt så stor som drottning Elizabeth II när hon dog, enligt Washington Post – goda för enorma 730 miljoner pund, knappt nio miljarder kronor.

För ett par månader sade Farage i en intervju med ADHTV att Sunak, som även under flera år jobbat för Goldman Sachs, lika gärna kunnat vara en kandidat för World Economic Forum.

– En total globalist i alla instinkter. Han hade lika gärna kunnat vara en kandidat för World Economic Forum, sade Nigel Farage i augusti.

Sunak, som finns med på WEF:s hemsida, sade så här i en film från ”Green Horizon Summit” 2020 som World Economic Forum publicerade på sin Youtube:

– Utmaningen med klimatförändringarna är tydlig och den är brådskande. Vi måste säkerställa en positiv och rättvis övergång till nettonollutsläpp och skydda vår miljö.

– Men regeringen kan inte göra detta ensam. City of London är ett av världens framstående finansiella centrum med en lång historia av finansiering av innovation inom den privata sektorn. Och vi kommer behöva er fulla vikt, all er expertis och kapital för att svänga in bakom denna kritiska globala ansträngning. Den här sektorn har redan gjort mycket och jag är glad att kunna fira det som redan gjorts under de kommande tre dagarna. Men när vi omformar våra ekonomier för nettonoll vet vi att vi måste gå längre. Tillsammans.

Rishi Sunak har också marknadsfört införandet av en central digital valuta.

Nigel Farage säger i ett klipp idag att Sunaks regering kommer innebära en större stat och högre skatt. Det kommer betyda att landet fortsätter på samma väg som de senaste åren. Invandringen kommer också fortsätta. ”Stabilitet”, visst. Men ingen positiv förändring.

– Vi kommer fortsätta med låg tillväxt och låg produktivitet. Men marknaden kommer gilla det och vi kan kalla det för stabilitet, fortsätter han och hävdar att Sunak är usel på att få kontakt med arbetarklassen eftersom han så tydligt tillhör överklassen.

– Han kan inte ens prata med människor, påstår Nigel Farage.

– Ingen kommer förändras. Inget kommer bli bättre. Och det konservativa partiet är dödsdömt.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program