Revolten kan komma i Tyskland: ”På väg in i massarbetslöshet”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Tyskland kan bli det land i Europa där missnöjesyttringarna blir så starka att de leder till politiska förändringar. Där håller nämligen den styrande makteliten ”på att tappa greppet”, säger Magnus Stenlund i Swebbtvs senaste nyhetsanalys.

Det tyska nationalistpartiet Alternativ för Tyskland går framåt. Ukrainakriget och Nord Stream-bombningen, som enligt den legendariska journalisten Seymour Hersh utfördes av USA, har fått allvarliga konsekvenser för landet. Ingen mer billig rysk energi.

AFD har varit tydligt med att inte ge mer vapen till Ukraina. Man vill ha en fredslösning.

– Det har gynnat dem väldigt kraftigt i opinionen. För tyskarna börjar bli jäkligt lessa på Olaf Scholz. Det är nog det land i Europa där vi har de största missnöjesyttringarna generellt, även om vi hört en hel del om Frankrike. Emmanuel Macron har sagt att man vill frigöra sig från det amerikanska beroendet. Men vi vet ju att Macron alltid bara pratar. Han gör inte som han säger.

– Men i Tyskland kan det bli mer så. Där ser vi att de styrande håller på att tappa greppet.

Samtidigt är landet i recession. Den tyska ekonomin går ”raka vägen utför”, enligt Stenlund.

– Det här ser tyskarna, och de är på väg in i massarbetslöshet, fortsätter han. Och det är helt och hållet egenförvållat. Man skänker bort en massa vapen, och pengar i mängder till Ukraina.

Samtidigt går inte klimatalarmisternas energipolitik, som är mycket stark i Tyskland, att förena med den industrimakt som landet varit.

– Medvetandet om detta börjar sprida sig i det djupa folklagret. Då kan den björn väckas som sovit alldeles för länge. Vi får hoppas litegrann på det. För utan en tysk reaktion är vi väldigt illa ute i Europa, säger Magnus Stenlund i Swebbtv.

Se hela programmet:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program