Reinfeldt: Män som hatar ett ”allvarligt brett samhällsproblem“

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Fredrik Reinfeldt. © Foto: Poltikerveckan Almedalen (CC BY-SA 2.0)

”Hot, hat och trakasserier” är ett allvarligt problem i svensk fotbollsmiljö, rapporterar SVT Sport. Fotbollsdomare anser sig vara utsatta för den typen av trakasserier. Enligt fotbollförbundets nya ordförande Fredrik Reinfeldt handlar det om ett bredare ”samhällsproblem”, där en mycket stor andel män, enligt honom, beter sig som de vill.

Det är förre statsministern Fredrik Reinfeldt (M), som nyligen blev ordförande i Svenska fotbollförbundet, som tycker att kulturen kring svensk fotboll är alldeles för gränslös.

Fotbollsfans använder för hårda och fula ord.

I en enkät från SVT Sport uppger 76 procent av fotbollsdomare att de under förra året upplevde något slags hot eller trakasserier från fans eller publik.

Reinfeldt pekar ut gruppen ”män”. Och ingen som besökt en ”herrallsvensk” match borde vara förvånad, för det är så här det brukar låta, förklarar han med tungsint, affekterad röst.

Enligt Fredrik Reinfeldt är det ”ett mer allvarligt brett samhällsproblem att vi har en mycket stor andel män som anser att de kan bete sig ungefär hur de vill”, säger han i SVT.

– Det kan skrika, de kan säga okvädesord, könsord och de ser ingen egen begränsning av det.

Och detta beteende sprider sig långt utanför de allsvenska fotbollsarenorna, menar Reinfeldt. Han tycker samhället borde reagera mot beteendet och sätta ner foten tidigt inom fotbollen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program