Regeringen drabbas av nya nederlag i riksdagen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil regeringens webbtv

Regeringen har åkt på nya nederlag i riksdagen, denna gång i äldrefrågor. Totalt fem så kallade uppmaningar riktas från riksdagen till regeringen.

Socialutskottet hade behandlat totalt 280 motioner från den allmänna motionstiden och av dessa resulterade det i fem nederlag för regeringen. I en av frågorna körde samtliga av riksdagens partier, förutom regeringspartiet Socialdemokraterna, över regeringen. Det gällde frågan om en nationell strategi för att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre.

– Fru talman! Det finns fler tillkännagivanden i betänkandet från socialutskottet. Vi kristdemokrater står bakom samtliga. Det handlar bland annat om en nationell strategi för att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre, om att stärka det förebyggande arbetet mot våld i nära relationer bland äldre och om att regeringen bör se över hur det fallpreventiva arbetet kan stärkas, sa en nöjd Acko Ankarberg (KD), ordförande för socialutskottet, från riksdagens talarstol.

Foto: Acko Ankarberg (KD) i riksdagsdebatt

Regeringen åker på allt fler och fler nederlag i riksdagen. Socialdemokraterna har alltid framhållit vikten av att vara regeringsduglig. I detta ingår det att kunna skapa stabila eller hoppande majoriteter för regeringen i riksdagen, detta har regeringen gång på gång misslyckats med. Efter att Miljöpartiet lämnade regeringen och JÖK-överenskommelsen sprack under Stefan Löfvéns styre, har regeringen förlorat både viktiga och mindre viktiga omröstningar i riksdagen.

Regeringen styr till exempel för tillfället landet med en budget som lagts av Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna. Detta efter att regeringen förlorade budgetomröstningen i riksdagen under hösten.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program