Rashid Faravar (SD) kritiserar den tidigare regeringens utrikespolitik

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil riksdagens webbtv - Rashid Farivar (SD) under debatten

Rashid Farivars (SD) första debatt i riksdagen innehöll svidande kritik mot den förra regeringens utrikespolitik. Han riktar hård kritik specifikt mot Ann Linde (S) i en intervju med Swebbtv Nyheter.

Under ett statsbesök 2017 i Irans huvudstad Teheran kablades bilder ut där bland annat Ann Linde som då var handelsminister bar slöja. Många ifrågasatte då hur det rimmade med den påstådda feministiska utrikespolitik som den dåvarande regeringen ansåg sig bedriva.

– Är det verkligen feministisk att svenska ministrar tar på sig hijab (slöja reds. anm.) och besöker auktoritära islamitiska stater som t.ex. i Iran och sen poserar glatt med deras islamistiska företrädare och diktator, frågar sig Farivar

– En regim och ideologi som är kvinnornas främsta fiende i Iran och världen, fortsätter Farivar.

Under debatten i riksdagen framhöll också Farivar en aktivist vid namn Parisa som han träffat, hon blev arresterad under en demonstration som hölls dagen efter att den svenska delegationen besökt Iran. Denna Parisa ska ha sagt till honom att hon vill ha en officiell ursäkt från den rödgröna delegationen som bar slöja vid statsbesöket.

Det är inte enda gången som Linde fått omfattande kritik. Hon fick även kritik under sin tid som handelsminister när hon 2019 deltog i firandet av 40-årsdagen av den islamistiska revolutionen i Iran.

– På vilket sätt är det feministisk att Sveriges f.d. utrikesminister Ann Linde deltar i firandet av den “Islamiska” revolutionen i iranska ambassaden? Är det inte så att just den här “islamiska” revolutionen har orsakat misär, tragedi och avrättningar till många kvinnor i Iran och utanför, frågar sig Farivar i intervjun med Swebbtv Nyheter.

Linde har även fått kritik från den iranska journalisten och aktivisten Masih Alinejad i en intervju med Expressen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program