Putin: Vi är i konflikt med västvärldens ”ovänliga eliter”, inte folk

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: U.S. Department of State/State Department photo/ Public Domain

Ryssland ligger inte i konflikt med västvärldens nationer, utan dess ”eliter” och ”härskare”. Det betonade Rysslands president Vladimir Putin under en konferens på torsdagen, enligt Tass. Och detta beror på att politikerna i dessa länder numera är så korkade att de ibland inte ens förstår ”vad de säger och gör”, enligt Putin.

Rysslands president Vladimir Putin gick på charmoffensiven mot omvärldens befolkningar under en entreprenörskonferens i Moskva på torsdagen.

Han konstaterade att det uttryck som slagit rot i den ryska allmänheten, att Ryssland ligger i konflikt med fientliga länder i väst, inte stämmer.

Det stämmer rentav inte alls, påpekade han.

Det är eliterna i dessa länder som är fientliga.

– Frasen ”ovänliga länder” har kommit in i allmänhetens medvetande och i allmänt språkbruk här. Men det återspeglar inte exakt den existerande verkligheten. Man kan säga att det inte alls speglar verkligheten, sade Putin enligt Tass.

– Det vi har är ovänliga eliter i ett visst antal länder, ovänliga härskare.

Och detta beror på, enligt Putin, att politikerna i dessa länder numera är av så låg kvalitet.

– Olyckligtvis är det så att det politiska systemet i många länder lyfter upp personer som har en ganska låg utbildningsnivå och allmän kulturell medvetenhet. Ibland förstår de inte vad de säger och gör. Resultatet är som bekant tydligt för alla att se. Deras arbete är skadligt för deras eget folk och näringsliv, sade den ryske presidenten.

Lyssna på uttalandet HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program