Putin: Västvärldens ”elit” respekterar inte mänskligheten

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Västvärlden styrs av en ”elit” som försöker frodas på bekostnad av andra nationer och som inte respekterar kulturell mångfald eller hundratals år gamla traditionella värderingar. Det säger nu Rysslands president Vladimir Putin.

Det är i en intervju med Xinhua News Agency som Rysslands president Vladimir Putin går till ny attack mot ”eliten” i väst.

En ingående och hård sådan.

– Jorden är mänsklighetens vagga, vårt gemensamma hem, och vi är alla jämlika som dess invånare. Jag är övertygad om att denna åsikt delas av de flesta på planeten, säger Putin.

– Men länderna anslutna till den så kallade gyllene miljarden verkar emellertid inte tycka det.

Och han syftar alltså på makteliten i väst.

– USA-ledda västerländska eliter vägrar respektera (mångfald av) civilisationer och kulturell mångfald samt förkastar traditionella värderingar som funnits i hundratals år, fortsätter den ryska presidenten. De försöker behålla sin globala dominans och har tagit sig rätten att berätta för andra nationer vilka de får eller inte får vara vänner med och samarbeta med, och förnekar dem rätten att välja sina egna utvecklingsmodeller. De bortser från andra länders suveräna intressen. De försöker säkerställa sitt eget välbefinnande på bekostnad av andra länder, precis som förr i tiden, och tillgriper nykoloniala metoder för att göra detta.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program