Putin: Västeliten fick inte rätt i nånting

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Official White House Photo by Shealah Craighead

Ryssland står starkt och har fått stora och även nya intäkter utanför råvarusektorn. Framtiden ser ljus ut, enligt landets president Vladimir Putin. Västmakternas dystra prognoser har helt kommit på skam, påstår han. Putins plan är nu att släppa lös ”Rysslands enorma potential” och vidga sina internationella kontakter.

Den ryska ekonomin går som tåget. Åtminstone om man ska tro Vladimir Putin.

Enligt honom har väst inte fått rätt i någon av sina dystra prognoser för landet.

– Inget av det som vår motståndare förutspådde för oss har gått i uppfyllelse. Detta naturligtvis i första hand tack vare Rysslands medborgare, deras fokus, hela vårt fokus samt vår beredskap att möta utmaningar och arbeta under svåra förhållanden. Mycket beröm för detta går också till regeringen, sade han till sina ministrar i onsdags.

– Vi har ytterligare budgetintäkter, och de är inte från olja eller gas, utan från andra sektorer än råvaror. Preliminärt handlar det om 200 miljarder i ytterligare intäkter. Detta ger oss möjlighet att möta varje utvecklingsmål vi satt och lösa aktuella uppgifter som är allvarliga och viktiga. Jag syftar då även på uppgifter på federal nivå och regional nivå.

Framöver måste landets säkerhet stärkas och befolkningens välstånd öka ytterligare. Men Putin är övertygad om att det kommer ske. Ryssland har ”alla resurser” man behöver, säger han.

Nu ska Rysslands fulla potential lössläppas.

– Naturligtvis måste vi så fort som möjligt hitta en lösning för att säkerställa suverän utveckling, alltså oberoende utveckling trots externa påtryckningar eller hot. Jag vill betona att vi på ett tillförlitligt sätt kan garantera landets säkerhet och intressen. Vi kommer utöka vår försvarsförmåga och säkert lösa alla frågor som rör stödet till Försvarsmakten. Samtidigt kommer vi fortsätta genomföra stora socioekonomiska program och planer som syftar till att förbättra människors välbefinnande, frigöra Rysslands enorma potential och utöka våra internationella band. Vi har verkligen alla resurser vi behöver för att göra det.

– Det första är utbyggnaden av Rysslands utländska ekonomiska förbindelser och utvecklingen av nya logistikvägar. Faktum är att vi arbetar intensivt med detta, och så måste vi fortsätta.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program