Putin: Västeliten är som vampyrer – som ”fyller sina magar med mänskligt kött”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Swebbtv arkiv

Västvärldens maktelit är som ”vampyrer” som fyller sina magar med ”mänsklig kött” och sina fickor med pengar. Det säger Rysslands president Vladimir Putin i en ny intervju. Men nu är ”vampyrfesten” över, påpekar han.

Det är i en intervju med journalisten Dmitry Kiselev från Rossiya Segodnya som Vladimir Putin får frågan hur det känns att bära ansvar inte bara för Ryssland utan även för internationell rättvisa och mänsklig värdighet globalt samt för att skydda traditionella värderingar runt om i världen.

Putin svarar att han inte ser på sig på det sättet.

– Jag upplever inte det som att jag är något slags mästare över världens öde, svarar han. Tro mig, inte ens i närheten. Jag gör bara min plikt gentemot Ryssland och vårt folk.

Sedan utvecklar han resonemanget och kommer in på västvärldens ”eliter”, som han menar har ”parasiterat” på andra människor i 500 år.

– De slet isär de olycksaliga människorna i Afrika, de utnyttjade Latinamerika, de utnyttjar länderna i Asien, och naturligtvis har ingen glömt detta.

– De förknippar vår kamp för oberoende och sann suveränitet med sina egna ambitioner om suverän och oberoende utveckling. Men detta förvärras av det faktum att det finns en mycket stark önskan hos västerländska eliter att frysa dagens orättvisa situation i internationella angelägenheter. De har tillbringat århundraden med att fylla sina magar med mänskligt kött och sina fickor med pengar. Men de måste inse att vampyrfesten går mot sitt slut.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program