Putin: Väst förberedde sitt ”hybridkrig” mot Ryssland under lång tid

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Genrebild krig. Foto: Swebbtv arkiv

Politikerna i väst bryr sig inte ett dugg om internationell rätt. FN-stadgan används bara som ett ”instrument” för att avancera västeliternas intressen, hävdar den ryska presidenten Vladimir Putin.

Makteliten i väst har under lång tid försökt styra Ukraina i konflikt med Ryssland. Det sade Rysslands president Vladimir Putin på fredagen.

På grund detta, hävdar han, var det berättigat av Ryssland att agera.

– Det här problemet skapades inte igår. Det har anstiftats av vissa krafter i väst, som under lång tid förberett ett hybridkrig mot vårt land, och gjort allt för att omvandla Ukraina till ett instrument för att undergräva grunden för Ryska federationens säkerhet, säger Putin enligt RT.

Vidare menar han att syftet med detta skulle vara att sabotera Rysslands positioner på världsscenen samt att undergräva landets statsskick.

Bakgrunden är inte minst den USA-ledda statskuppen i Ukraina 2014.

– Det var verkligen en blodig, väpnad antikonstitutionell kupp, aktivt stödd av västländerna, som förkastade alla normer av internationell rätt.

Enligt Putin struntar västvärldens politiker i FN-stadgan.

– Har de glömt att de sabbade situationen i Sudan? Har de glömt vad de gjorde i Syrien? De kunde inte bry sig mindre om FN-stadgan, de kommer bara ihåg internationell rätt när de tror att dessa instrument kan användas mot någon – som i det här fallet, Ryssland, sade han enligt Tass.

Putin påpekar också att Ryssland aldrig avvisat förhandlingar för att lösa Ukrainakonflikten, men att Ukraina i lag förbjudit förhandlingar med Ryssland,

Ett fredsavtal var på gång våren 2022, förklarar han, men det avfärdades plötsligt av Ukraina.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program