Putin: Väst behöver välja – krig eller fred

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Ryssland stänger inte dörren för samtal med västvärlden. Men det måste vara en ömsesidig dialog utan arrogans och exceptionalism, sade Vladimir Putin när han svors in som Rysslands president för femte gången.

Under tisdagen svors Vladimir Putin in som Rysslands president för femte gången.

Bland gästerna fanns den amerikanska skådespelaren Steven Seagal, som kallade Putin för ”den största världsledaren” och sade att framtiden kommer bli den bästa under Putins mandatperiod.

– Vi avvisar inte dialog med västerländska stater, sade Vladimir Putin i sitt tal. Valet är deras: om de vill fortsätta försöka betvinga Rysslands utveckling, fortsätta sin aggresstionspolitik – det oförsonliga tryck som de utsatt vårt land för i åratal – eller söka en väg till samarbete och fred.

– För att upprepa: vi är öppna för samtal, inklusive om säkerhet och strategisk stabilitet, fortsatte han. Vi är öppna för en konversation utan arrogans, självgodhet eller exceptionalism – en dialog om lika villkor och med respekt för varandra.

Enligt Putin kommer Ryssland fortsätta bygga en ”multipolär” och rättvis värld.

– Vi står som en enad och stor nation. Tillsammans kommer vi att övervinna alla hinder och se till att allt vi säger blir verklighet. Tillsammans vinner vi!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program