Putin: Varför skickar USA hangarfartyg till Medelhavet – ska de bomba Libanon?

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: U.S. Department of State/State Department photo/ Public Domain

USA eldar bara på situationen i Mellanöstern genom att skicka hangarfaryg till området. Det säger Rysslands president Vladimir Putin, rapporterar Reuters. Vad ska fartygen över huvud taget göra där?, undrar den ryska ledaren.

Rysslands president förstår sig inte på det amerikanska svaret på Hamas attack mot Israel.

USA har bland annat skickat stora hangarfartyg till området.

– Jag förstår inte varför USA drar in grupper av hangarfartyg i Medelhavet. Jag förstår inte riktigt poängen, sade Putin på en energikonferens i Moskva på onsdagen enligt Reuters. Ska de bomba Libanon eller vad? Eller har de bestämt sig för att försöka skrämma någon?

Enligt Putin är det inte ett sätt att läsa konflikten. Och många i området är inte rädda för USA längre. I stället kommer USA:s agerande bara elda på situationen, menar han. Lösningen är att hitta kompromisser, anser Putin, och att ge palestinierna en egen stat.

Vidare påpekade Vladimir Putin att Iran nu anklagas för alla möjliga saker, men utan att det ges några bevis som styrker anklagelserna. Iran har förnekat inblandning i attacken mot Israel.

Putin säger han hoppas att sunt förnuft kommer segra.

Enligt den ryska ledaren finns det ett fundamentalt problem i konflikten.

– Utan att lösa de grundläggande politiska frågorna, varav den viktigaste är upprättandet av en suverän palestinsk stat med östra Jerusalem som huvudstad, är det omöjligt att lösa problemet som helhet. Ändå är det precis vad man har satsat på, sade han enligt Tass.

Att FN:s beslut om skapandet av en oberoende palestinsk stat inte implementerats ”är roten till alla problem”, anser Vladimir Putin. Och det finns människor även i Israel som vill lösa frågan på detta sätt, påpekade den ryska presidenten.

– Men de som i decennier har försökt lösa detta problem med våld har övertaget. Tyvärr leder detta till sådana tragiska händelser som vi bevittnar nu, sade Putin.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program