Putin: Ukrainakonflikten ett slags ryskt inbördeskrig

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Konflikten i Ukraina är på sätt och viss ett nytt ryskt inbördeskrig. Det sade Rysslands president Vladimir Putin i den omtalade intervjun med Tucker Carlson.

1917 tog de kommunistiska bolsjevikerna makten i Ryssland efter en revolution. Därefter följde ett förödande inbördeskrig i landet.

Bolsjevikernas ”blodspengar” – deras enorma stölder från Ryssland – tvättades i Sverige.

I intervjun med Tucker Carlson beskriver Rysslands president Vladimir Putin den pågående konflikten i Ukraina, som även den får stöd utifrån, som ett nytt slags inbördeskrig. Så nära besläktade är nämligen ryssar och ukrainare, enligt Putin.

– Det skedde ett stridsmöte på slagfältet, förklarar Putin för Tucker. Detta är ett specifikt exempel: ukrainska soldater blev omringade – detta är ett exempel från verkligheten – våra soldater skrek till dem: ”Det finns ingen chans! Överlämna er själva! Kom ut och ni kommer att leva!” Plötsligt skrek de ukrainska soldaterna tillbaka på ryska, perfekt ryska: ”Ryssar överlämnar sig aldrig!” – och alla omkom. De identifiera sig fortfarande som ryssar.

– Det som händer är till viss del ett element i ett inbördeskrig, fortsätter den ryska presidenten. Alla i väst tror att det ryska folket för alltid har splittrats av fientligheter. Nej. De kommer att återförenas. Enheten finns fortfarande där.

– Varför demonterar de ukrainska myndigheterna den ukrainska ortodoxa kyrkan? Eftersom den förenar inte bara territoriet, den förenar våra själar. Ingen kommer lyckas splittra själen.

Även bolsjevikerna gav sig på kyrkan.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program