Putin: ”Patriotism och ansvar för landet” – så styr man en nation

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Vladimir Putin. © Foto: Official White House Photo by Shealah Craighead (public domain)

Ryssland är ett land som mycket starkt präglas av patriotism samt kärlek till landet och dess långa historia. Det påvisas av president Vladimir Putins tal på Rysslands nationaldag den 12 juni. Denna fosterlandskärlek delas av ”ett multinationellt folk” och är något som nedärvs av nya generationer, förklarade Putin, enligt nyhetsbyrån Tass.

Idag den 12 juni är det Rysslands nationaldag.

I samband med detta höll landets president, Vladimir Putin, ett tal till det ryska folket.

Där hävdade han bland annat ”patriotism” har testamenterats ner till ryssarna av deras förfäder samt att denna patriotism är ett heligt arv för nya ryska generationer.

– Patriotism och ansvar för landets framtid testamenterades till oss av våra förfäder, som uppnådde verkligt stora segrar i sin kreativa strävan och på slagfälten. Nu är vi särskilt medvetna om deras prestationer, deras orubbliga enhet och deras fasta beslutsamhet att stå upp för sitt hemland och att arbeta för fäderneslandets gemensamma bästa och välstånd.

– För oss är detta arv heligt. Vi är trogna dess traditioner, påpekade han.

12 juni är en helgdag i Ryssland och markerar enligt Putin ”oskiljbarheten av månghundraårig historia och fäderneslandets storhet och ära” samt ”enheten hos ett multinationellt folk, hängivenhet till sitt land och en varm, innerlig inställning till det älskade hemlandet”.

Känslorna för det egna landet är så starka hos ryssarna att det är svårt att beskriva dem i ord, förklarade presidenten vidare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program