Putin: Den ”globala hegemonin” har lurat Europa – och tjänar på kriget

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: U.S. Department of State/State Department photo/ Public Domain

Ukraina uppnådde ingenting under sin offensiv, enligt den ryska presidenten Vladimir Putin. Detta har gjort västmakterna besvikna och nu börjar opinionen i både Ukraina och Europa skifta, hävdar han. Allt fler börjar förstå att vapen- och pengaleveranserna till Ukraina ”i själva verket är en återvändsgränd, ett tomt, oändligt slöseri med pengar”.

Ukrainakriget är inte lika mycket på tapeten i media längre. Och det är kanske inte så konstigt. Ukrainas omtalade motoffensiv gick inte alls bra.

Enligt Rysslands president Vladimir Putin har den varit ett komplett misslyckande.

– Det är tydligt nu att Kievregimens västerländska förmyndare verkligen är besvikna över resultaten från motoffensiven, säger han. Det finns inga resultat, åtminstone inte hittills. De kolossala resurser som pumpades in i form av västerländska vapen, såsom tankar, artilleri, pansarfordon, missiler och tusentals utländska legosoldater och rådgivare, hjälper inte.

Mindre bra för västmakterna, enligt Putin, är också att hela världen nu kan se att deras vapen inte fungerar. De står i lågor, och är inte sällan underlägsna Rysslands vapen, säger presidenten.

– Natos arsenal samt lager av gamla sovjetiska vapen i vissa länder är redan till stor del utarmade. Sedan har väst inte produktionskapaciteten för att snabbt fylla på konsumtionen av utrustning och ammunition.

Västmakternas produktion av nya vapen kommer ta lång tid, något som även erkänns i väst.

– Det centrala är att Ukrainas väpnade styrkor lidit enorma förluster till följd av självdestruktiva attacker: tiotusentals människor. Och trots de ständiga attackerna och oavbrutna vågor av total mobilisering i ukrainska städer och byar, blir det allt svårare för den nuvarande regimen att skicka nya soldater till fronten. Landets mobiliseringsresurs sinar.

– Och människor i Ukraina ställer allt oftare den legitima frågan: för vad, för vems själviska intressen dör deras släktingar och vänner? Detta sker gradvis, långsamt, men insikten kommer.

– Vi kan också se hur den allmänna opinionen i Europa förändras, fortsätter Putin. Både européerna och de europeiska eliterna märker att stödet till Ukraina i själva verket är en återvändsgränd, ett tomt, oändligt slöseri med pengar och ansträngning och något som faktiskt tjänar någon annans intressen, som är långtifrån europeiska. Det handlar om en utländsk global hegemoni, som utnyttjar Europas försvagning.

Enligt Vladimir Putin tjänar dessa globalistiska intressen också på att den ukrainska konflikten hamnar i en evig fortsättning och inte tar slut.

Samtidigt sade den ryska spionchefen Sergei Naryshkin att Polen avser ta västra Ukraina. Polen inser nämligen att inget stöd från väst kommer få Ukraina att vinna kriget.

– De börja förstå att Ukraina kommer besegras och att detta bara är en tidsfråga, säger Naryshkin om Polen. I detta avseende ökar de polska myndigheternas avsikt att ta kontroll över de västra delarna av Ukraina genom att utplacera sina trupper där.

– Det är nödvändigt att hålla ett öga på dessa farliga planer från de polska myndigheterna.

Läs också:

New York Times-artikel: ”Nato är inte vad det säger det är”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program