Politiker: Nato-medlemskap FÖRSVAGAR länder – drar in dem i konflikter

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Natokritisk affisch på stan. Foto: Swebbtv arkiv

Nato stärker sina medlemsländers säkerhet, har det påståtts gällande Sveriges medlemskap i den USA-ledda militäralliansen. Men egentligen är det tvärtom, medlemskapet ”försvagar”, eftersom det drar in medlemsländerna i konflikter. Det hävdar den franska partiledaren Florian Philippot i France Info, rapporterar Tass.

Det är i en intervju med France Info som Florian Philippot, partiledare för Les Patriotes och tidigare Europaparlamentetsledamot, bland annat säger att Frankrike borde lämna Nato.

Detta eftersom Nato i realiteten försvagar Frankrike.

– Nato-medlemskapet försvagar Frankrike eftersom det drar in oss i krig som vi inte har något att göra med, säger Florian Philippot och påpekar att konflikten i Ukraina egentligen inte är något som berör Frankrike.

Om Frankrike lämnar Nato, förklarar han, kommer landet sluta vara under någon annans kontroll. Enligt Philippot är det egentligen USA, inte Ryssland, som stör Europas angelägenheter.

I ett annat inlägg på X hävdar den franska politikern att Ryssland har ”uppenbarligen vunnit” Ukrainakriget, medan ”Nato förlorade”, samtidigt som han hänvisar till en artikel i The Times rubricerad ”Det är dags att vi pratar om Kievs fall”.

Väst borde sluta skicka vapen till Ukraina och i stället fredsförhandla, säger Philippot.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program