Polisen: ”Oacceptabelt” att kasta in handgranater till familjer

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Polisen har bekräftat att det var en handgranat som kastades in till en familj i Rotebro natten till måndagen. Explosionen kunde slutat betydligt värre och polisen har nu händelsen som första prioritet, uppger P4 Stockholm.

Det var natten till igår som en kvinna skadades i samband med en explosion i Rotebro norr om Stockholm.

Enligt Aftonbladets uppgifter var det en handgranat som kastats in till en familj.

P4 Stockholm säger att man fått uppgifterna bekräftade.

Enligt polisens bedömning var den utsatta familjen helt oskyldig, och handgranaten var alltså egentligen avsedd för någon helt annan. Handgranaten kastades in i ”fel lägenhet”, skriver SR.

Kvinnan fick så pass allvarliga skador att hon fick föras till sjukhus. Skadorna är inte livshotande, men det kunde slutat betydligt värre, bedömer polisen.

– Det är en fullständigt oacceptabel händelse. Jag känner stort för familjen som blivit utsatt för ett så grovt brott, säger Christoffer Bohman, lokalpolisområdeschef i Sollentuna, till Sveriges Radio.

Enligt Bohman är händelsen polisens högsta prioritering och man använder stora resurser för utredningen, som redan intensifierats. Ingen är dock gripen.

Handgranatsattacken har fått personer i sociala medier att driva med samhällsutvecklingen i Sverige och myndigheternas sätt att hantera den:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program