Pandemipressträffar ersätts av krigspressträffar

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Folkhälsomyndigheten/Youtube

Folkhälsomyndighetens pressträff varje torsdag upphör nu. Men i stället kommer Försvarsmakten varje torsdag hålla pressträff om Ukraina och säkerhetsläget.

I tisdags meddelades att de myndighetsgemensamma pressträffarna om covid-19 som pågått sedan mars 2020 upphör.

– Vi vet att pressträffarna har betytt mycket för många människor under den här perioden. Utifrån pandemins utveckling och att vi nu befinner oss i en annan fas är allmänhetens och därmed medias intresse för covid-19 inte längre lika stort och det finns därför inte behov av regelbundna pressträffar, sade Folkhälsomyndighetens presschef Christer Janson i ett pressmeddelande.

Samtidigt slutar Anders Tegnell som Sveriges statsepidemiolog.

Men den som vill ha fortsatt hjärtängslan kan vara lugn. Nu börjar nämligen Försvarsmakten med pressträffar – varje torsdag.

Detta med anledning av kriget i Ukraina, och händelseutvecklingen i Sveriges närområde.

”Försvarsmakten kommer att från och med nu bjuda in media till en digital pressträff återkommande varje vecka på torsdagar kl. 15.00. Syftet är att löpande beskriva läget och göra chefer och sakkunniga tillgängliga inom områden som är aktuella i och med omvärldsläget”, skriver man i ett pressmeddelande.

Försvarsmaktens första pressträff hålls idag klockan 15. Och precis som med Folkhälsomyndighetens pressträffar kommer Försvarets livesändas på Youtube.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program