Orbán: Vi grävde en grop för Ryssland – men föll ner i den själva

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Ungerns premiärminister Viktor Orbán. "EPP Summit, Brussels, October 2018" © Foto: European People's Party (CC BY 2.0)

EU:s sanktioner mot Ryssland är ett fiasko, tycker Ungerns premiärminister Viktor Orbán. De har inte alls gått som planerat. I stället för att skada Ryssland har de skadat hela Europa, sade han i en intervju Kossuth radio på fredagen, uppger Tass.

Ungerns premiärminister Viktor Orbán fortsätter kritisera EU-elitens sanktioner mot Ryssland.

De har inte har gått som planerat, förklarade han i en radiointervju idag.

– Sanktionerna har inte fungerat som Bryssel hade förväntat sig när man införde dem. Vi hade kommit på en plan för att gräva en grop åt ryssarna, men sen var det vi som föll ner i den.

– Nu måste vi bestämma oss för vad som behöver göras. EU säger fortsätt gräva. Det är inte klokt. Vi ungrare säger att vi måste försöka klättra ur gropen.

Enligt den ungerska ledaren är Europa var uppdelat i två läger, där det ena fortsatt tror på sanktioner, medan det andra vill att EU omprövar sin politik.

Till stor del är det sanktionerna som orsakat den höga inflationen, särskilt inflationen på livsmedel, fortsatte han berätta han enligt 24.hu.

– Om det inte fanns några sanktioner skulle en älva magiskt ta bort dem i morgon bitti. Priserna skulle åtminstone halveras.

– Sunt förnuft kommer förr eller senare att vinna mark. Om det finns ett krig som aldrig borde ha startats, vars konsekvenser offrar många människoliv och gör våra liv svårare, då förstår folk att det vore bättre utan krig. Men ett krig kan bara avslutas om de motsatta parterna sluter fred.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program