Orbán: Slut fred och lägg ner sanktionerna – EU har skapat en ”sanktionsdriven inflation”

Så länge kriget i Ukraina eldas på och sanktionerna mot Ryssland fortsätter, kommer inflationen i Europa inte sjunka. Så det är dags att lägga av nu, tycker Ungerns premiärminister Viktor Orbán. EU har skapat en ”sanktionsdriven inflation” som bara kan hanteras om man ändrar kurs, förklarar han, rapporterar Tass.

Ungerns premiärminister Viktor Orbán fortsätter attackera EU:s paradoxala sanktioner mot Ryssland, som skadar Europa men knappast Ryssland.

Han vill att Ryssland och Ukraina inleder fredssamtal, och uppmanar EU att häva sanktionerna.

– Så länge konflikten fortsätter och västvärlden svarar med sanktioner kommer varken inflationen eller energipriserna att sjunka, säger han i Kossuth Radio.

Enligt Orbán är sanktionerna ett fullständigt misslyckande. EU har bara skapat en ”sanktionsdriven inflation och en sanktionsdriven extrakostnad på energi”.

Ungern har visserligen blivit undantaget EU:s energisanktioner, men eftersom landet är integrerat i den europeiska marknaden har landet ändå drabbats av höga energipriser, konstaterar han. Lösningen är att förkasta sanktionspolitiken, enligt den ungerske ledaren.