Orbán: Rösta bort EU:s krigspolitiker – så blir det fred i Ukraina

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Viktor Orbán. © Foto: Annika Haas (EU2017EE) (CC BY 2.0)

Om väljarna plockar bort EU:s och USA:s krigshetsande politiker kommer kriget i Ukraina ta slut. Det menar nu Ungerns premiärminister Viktor Orbán.

Väst fortsätter ösa in vapen och pengar i Ukraina, även om det kanske inte kommer göra någon större skillnad på slagfältet.

Det blir därför upp till väljarna att plocka bort krigspolitikerna, menar Ungerns premiärminister Viktor Orbán. I juni är det Europaparlamentsval i EU, och i november är det presidentval i USA.

Västs politikerklass ”höjer hela tiden insatserna för att de vill vinna tillbaka vad de förlorat” i Ukraina, skriver Orbán på Facebook.

”Och detta kan kasta in hela Europa i krig. Så det går inte bra varken på den amerikanska kontinenten eller i Europa.”

I de kommande valen måste väljarna således ”stoppa krigsregeringarna och krigsstämningen”, fortsätter den ungerska ledaren och påpekar att fredspartier måste vinna.

”Sedan är det val i Amerika, med en krigskandidat och en fredskandidat (Donald Trump, vår anm). Om fredskandidaten vinner får vi hjälp av Amerika också. Så, i två val – om allt går bra, och Gud hjälper till – kan fredsledare i Europa och Amerika ligga i framkant, och då kan vi avsluta kriget i slutet av året”, skriver Viktor Orbán.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program