Orbán: Nato söker krig i stället för fred

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Nato fungerar inte längre som ett fredsprojekt utan strävar efter krig. Man försvarar inte utan man går till anfall. Detta strider mot Natos grundvärderingar, skriver Ungerns premiärminister Viktor Orbán i en debattartikel i Newsweek.

Den USA-lessa militäralliansens Nato har spårat ur och går idag emot sina egna principer.

Det förklarar Viktor Orbán i Newsweek.

”Nato närmar sig en skiljelinje. Det är värt att komma ihåg att den mest framgångsrika militära alliansen i världshistorien startade som ett fredsprojekt, och dess framtida framgång bygger på dess förmåga att vidmakthålla fred. Men idag, i stället för fred, är agendan jakten på krig; i stället för försvar är det anfall. Allt detta går emot Natos grundläggande värderingar”, skriver den ungerska ledaren i tidningen och fortsätter:

”Ungerns historiska erfarenhet är att sådana omvandlingar aldrig leder i en bra riktning. Uppgiften idag bör vara att bevara alliansen som ett fredsprojekt.”

Vidare konstaterar han att Nato uppfyller sitt syfte när man vinner fred och inte krig. Om Nato väljer konflikt istället för samarbete, krig istället för fred, kommer alliansen att ”begå självmord”.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program