Orbán: Ingen brådska att godkänna Sveriges Nato-ansökan

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Ungerns premiärminister Viktor Orbán. Foto: Vox España/Public domain

Det finns ingenting som hotar Sveriges säkerhet. Därför är det ingen brådska med att ratificera den svenska Nato-ansökan. Det sade Ungerns premiärminister Viktor Orbán i parlamentet på måndagen, rapporterar AP. Orbán kräver ”respekt” av Sverige.

Turkiet och Ungern har fortfarande inte godkänt Sveriges Nato-ansökan.

Och det kan dröja ett bra tag innan det sker.

Ungerns nationalkonservativa premiärminister Viktor Orbán förklarade för landets parlamentsledamöter på måndagen att det är ”ingen brådska” med att ratificera den svenska Nato-ansökningen, eftersom ”ingenting hotar Sveriges säkerhet”.

Men inte nog med det. Flera högt uppsatta ungerska tjänstemän har sagt att frågan kanske inte ens kommer upp på den parlamentariska dagordningen i höst. Mate Kocsis, gruppledare för regeringspartiet Fidesz, ser ”liten chans” att det ungerska parlamentet röstar om Sveriges Nato-ansökan i år, enligt AP.

– Jag undrar om det finns något akut som skulle tvinga oss att ratificera Sveriges Nato-ansökan. Jag kan inte se någon sådan omständighet, sade Orbán i parlamentet rapporterar Reuters.

Bakgrunden till Ungerns obstruerande är att svenska politikers mångåriga hetsjakt mot Ungern. Sveriges PK-elit försöker få Ungern att vika sig för den globalistiska agendan, något landet vägrar göra. Enligt Bloomberg kräver Orbán ”respekt” av Sverige innan Nato-ansökan godkänns.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program