Orbán: EU står för krig – Ungern står för fred

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Ungerns premiärminister Viktor Orbán. "EPP Summit, Brussels, October 2018" © Foto: European People's Party (CC BY 2.0)

Ungern är det enda land i EU i dag som inte står för krig, enligt landets premiärminister Viktor Orbán. Men ändå är det Ungern som påstås ha fel ”värderingar”.

De svenska Socialdemokraterna meddelade nyligen att EU bör kunna utesluta länder som Ungern, eftersom de har fel ”värderingar”.

Men Ungern är det enda land i EU som söker fred, medan övriga Europa numera befinner sig ”på sidan av krig”, sade den ungerska premiärministern Viktor Orbán i samband den kinesiska presidenten Xi Jinpings besök i Budapest i veckan.

Ungern kräver omedelbar vapenvila och fredsförhandlingar, och stödjer ”alla internationella ansträngningar som syftar till fred”, påpekade Orbán.

Enligt den ungerska ledaren kan kriget inte lösas på slagfältet.

– Vi behöver vapenvila och fredsförhandlingar, sade Viktor Orbán och förklarade att världen för tjugo år sedan var unipolär medan den nu har flera poler med Kina som en av dessa poler.

– Vi, ungrare, är övertygade om att denna konflikt inte kan lösas på slagfältet. Slagfältet leder bara till förluster och förstörelse, sade han vidare, uppger Tass.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program