Orbán: EU-eliten ”bryr sig inte om verkligheten”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den gamla makteliten i EU kommer försöka fortsätta på samma spår som innan, trots resultatet i EU-valet. Det hävdar Ungerns premiärminister Viktor Orbán i ett inlägg på X.

I EU-valet tidigare i juni gick nationalistiska partier starkt framåt i flera europeiska länder. Men kommer det göra någon skillnad?

De krafter som styr EU har bestämt sig för att ignorera verkligheten och folkets vilja, hävdar nu Ungerns premiärminister Viktor Orbán.

– Det europeiska folkets vilja ignorerades i Bryssel i dag. Resultatet av EU-valet är tydligt: ​​högerpartierna blev starkare, vänstern och liberalerna tappade mark. EPP (den största partigruppen, vår anm) har å andra sidan, i stället för att lyssna på väljarna, slagit ihop sina påsar med socialisterna och liberalerna: i dag gjorde de en överenskommelse och delade upp EU:s toppjobb mellan sig, skriver Orbán i ett inlägg på X på tisdagen och fortsätter:

– De bryr sig inte om verkligheten, de bryr sig inte om resultatet av Europaparlamentets alet och de bryr sig inte om det europeiska folkets vilja. Vi ska inte vara naiva: de kommer fortsätta stödja migration och skicka ännu mer pengar och vapen till kriget mellan Ryssland och Ukraina.

Den ungerska ledaren lovar dock att inte vika sig för detta och säger han kommer jobba för att ”förena den europeiska högerns krafter” mot EU:s krigsvänliga byråkrater.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program