Omfattande skjutning mellan kriminella i Hovsjö

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Envato Elements ©

En omfattande kriminell uppgörelse i Södertälje i Hovsjö har inneburit att flera personer skjutits. Först rapporterade Polisen om fyra skjutna personer, men det visade sig sedan vara tre skjutna.

Tre personer är skjutna och tre personer är gripna för skjutningen i Södertälje. Ingen av de skjutna har avlidit, men två vårdas fortfarande på sjukhus medan den tredje har kunnat lämna sjukhuset.

Polisen i Stockholm säger till Swebbtv Nyheter att de inte vill svara på frågor specifikt vilka de skjutna respektive gripna är eller om de tillhör något kriminellt gäng. Däremot undersöker Polisen fler är inblandade.

– Vi säger inte att det är omöjligt att det är fler som ska frihetsberövas i den här utredningen allt eftersom motivbild med mera klarnar, säger Ola Österling presstalesperson för Polisregion Stockholm.

Södertälje har varit drabbade av fyra skjutningar tidigare i år, men året innan var de hela 22 skjutningar och läget har därför blivit mindre våldsamt. Om denna omfattande uppgörelse med flera skadade bedöms av Polisen att riskera vedergällningar menar Österling är svår att svara på i nuläget.

– Det kan jag inte besvara, det beror på vad vi kommit fram till i utredningen om ett dygn eller så, säger Österling till Swebbtv Nyheter.

En film som sprids på TikTok och som sägs vara från den inträffade skjutningen visar hur flertalet personer samlas i ett bostadsområde där det går att se två av de skadade som ligger i närheten av ett lägenhetshus. Enligt spekulationer från en som bor i Hovsjö och som påstår sig ha kontakt med personer som vet mer ska totalt fem personer ha varit direkt inblandade i skjutningen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program