Nya signaler om diplomatiska framsteg i Ukraina

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: Official White House Photo by Shealah Craighead/Public domain

Från både ryskt och ukrainskt håll kommer det signaler om att diplomatiska närmanden har skett, enligt Reuters.

Sedan flera dagar tillbaka kommer motstridiga besked om både diplomatiska framgångar och motgångar. Nu kommer däremot besked från både ukrainskt och ryskt håll om framgångar i samtalen, enligt Reuters.

Det har också framkommit att Ukraina vill se ett diplomatiskt toppmöte mellan de två ländernas presidenter för att försöka nå fram till en förhandlad fred, enligt Reuters. President Zelensky har upprepade gånger sagt att de är beredda att backa angående medlemskap i NATO och också om att diskutera ubrytarrepublikernas status.

De ryskas militära operationerna fortsätter gå långsamt och allt fler rapporter om omfattande logistiska problem strömmar in. Detta anses vara en kombination av svag rysk logistisk förmåga, men också på grund av effektiva eldöverfall av ukrainska förband mot ryska logistikkolonner.

Ryssland har uppnått få strategiskt viktiga mål och den enda mindre segern var erövringen av hamnstaden Kherson, som också har en viktig bro över floden Dniepr. Erövringen av staden Melitopol i södra Ukraina anses också ha haft en viss effekt, men mest ur logistisk synpunkt.

Spekulationer om en förestående stormning av huvudstaden Kiev har pågått under lång tid i flera medier, men anfallet har hela tiden uteblivit.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program