”Nato-personal” redan på plats i Ukraina – och ”de dör i stort antal”, enligt Putin

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Så kallad militärpersonal från Nato är redan på plats i Ukraina och de dör i stort antal, säger Rysslands president Vladimir Putin, rapporterar Reuters.

Frankrikes president Emmanuel Macron utesluter inte att skicka trupper till Ukraina för att försöka besegra Ryssland.

När Reuters frågade Rysslands president Vladimir Putin, som tog hem en jordskredsseger i det ryska presidentvalet i helgen, om risken för att det uppstår en konflikt mellan Nato och Ryssland, svarade han att inget går att utesluta i dagens värld men att det vore ett steg från ett nytt världskrig och att detta knappast är något som någon vill se.

Enligt Putin finns det dock redan militärpersonal från Nato på plats Ukraina. Ryssland har avlyssnat både engelskt och franskt tal på slagfältet.

– Det finns inget bra i detta, först och främst för dem, eftersom de dör där och i stort antal, hävdar den ryska presidenten enligt Reuters.

Även nyhetsbyrån Tass uppger att Ryssland känner till ”Nato-styrkors” närvaro i Ukraina och att dessa utplånas ”i stort antal”.

Under måndagen rapporterar också spanska El País att Nato-personal redan finns i Ukraina och att de arbetar med vapenkontroll, underrättelseoperationer och militär utbildning. De ska dock inte vara direkt involverade i strider.

”Nato hjälper redan Ukraina i praktiskt taget alla möjliga aspekter, från att tillhandahålla vapen och underrättelse om ryska mål och fiendens bombplans positioner till att utbilda tusentals ukrainska trupper i Europa”, skriver El País.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program