Nato ser fram emot ”Finlands mycket kapabla styrkor”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: Julo (public domain)

Nu är alla hinder för Finlands Nato-medlemskap borta. Landet kommer bli medlem i Nato ”de kommande dagarna”, enligt Nato-chefen Jens Stoltenberg. Men för Sveriges del går det betydligt saktare. Både Turkiet och Ungern står ännu i vägen.

Nu har både Turkiets och Finlands parlament röstat ja till Finlands Nato-medlemskap.

Det innebär att den USA-ledda krigsalliansen utökas till 31 medlemmar. Men för Sveriges del blir det mer väntan. Varken Ungern eller Turkiet är nämligen nöjda med Sveriges politiker.

Den ungerska regeringen har inte glömt alla fientliga uttalanden som svenska globalistpolitiker gjort om Ungern, som envist vägrar vika sig för västs oligarker, genom åren.

Enligt Sara Svensson, docent i statsvetenskap vid högskolan i Halmstad, försöker Ungern lägga upp ett förhandlingskort och få svenska makthavare att tänka sig för innan de angriper Ungern.

– Man kan också tänka sig att det är en signal till allierade i Europa – att det inte är okej att blanda sig i andra länders inre angelägenheter, säger hon i SVT.

Tills igår var den svenska utrikesministern Tobias Billström (M) ”helt övertygad” om att Sverige blir Nato-medlem senast i juli i sommar. Men nu ändrar han sig och ”tvekar om Natomedlemskap i juli” på grund av Ungerns inställning, rapporterade TV4 Nyheterna på torsdagen.

Från Natos sida är man överlycklig över det finländska medlemskapet.

”Jag ser fram emot att hissa Finlands flagga på Natos högkvarter de kommande dagarna”, skriver Nato-chefen Jens Stoltenberg på Twitter.

– Finland kommer formellt att ansluta sig till vår allians under de kommande dagarna. Deras medlemskap kommer göra Finland säkrare och Nato starkare. Finland har mycket kapabla styrkor. Avancerade funktioner, säger han i en film på Twitter.

Enligt Nato-chefen kommer Finland ”tillföra mycket till vår allians”.

– Jag ser fram emot att också välkomna Sverige som en fullvärdig medlem av Nato-familjen så snart som möjligt, fortsätter han.

Så här skriver den ungerske premiärministern Viktor Orbáns politiska chef på Twitter:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program