Musk: Låt folket bestämma vad som är sant

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Elon Musk. © Foto: Steve Jurvetson (CC BY 2.0)

Traditionella journalister gillar inte att X-plattformen låter vanliga människors åsikter väga lika tungt som deras. Det sade Elon Musk under en konferens i Miami.

Det var under Possible Miami Conference som Elon Musk talade om yttrandefriheten på hans X-plattform, tidigare Twitter.

Han konstaterade bland annat att etableade journalister inte gillar att beblandas med vanligt folk, att de senares röst väger lika tungt.

– Samma regler ska gälla mig som alla andra på Twitter, säger han. Samma för alla. Många traditionella journalister gillar inte att hamna på samma plattform som den vanliga medborgaren. De gillar inte att deras röst är densamma. De är ganska arga för det.

– Jag tycker det är väldigt viktigt att upphöja medborgarjournalistiken, fortsätter han. Jag tycker det är väldigt viktigt att höra folkets röst, folkets verkliga röst, inte folkets filtrerade röst. Och låt folket välja narrativ, låt folket bestämma sanningen – inte fem chefer för ledande publikationer. Vill du veta vad som verkligen händer eller vill du ha deras åsikt? Det är en handfull människor. Jag tror att vi vill veta folkets röst, folkets verkliga röst.

Se klipp HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program