MP-riksdagsledamot anklagar V för att gå samman med M, SD och KD

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil riksdagens webbtv - Lorentz Tovatt (MP)

Allt fler gemensamma förslag har lagts fram i riksdagen av Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet. Den kontroversiella riksdagsledamoten Lorentz Tovatt (MP) anklagade Ali Esbati (V) för att hans parti aktivt samarbetar med vad Tovatt menar är ”de blåbruna”.

Under riksdagens debatt om sänkt bränsleskatt gick Tovatt till angrepp mot Esbati och Vänsterpartiet. Han menade att Vänsterpartiet övergivit den klimatalarmistiska agendan och istället samarbetar med det konservativa blocket eller ”de blåbruna” som han kallar dem, blocket som bland annat Sverigedemokraterna är en del av.

– Jag tror han (Ali Esbati reds.anm.) skäms väldigt mycket över den egna fossildrypande politiken, sade Tovatt från talarstolen.

Foto: Faksimil riksdagens webbtv (Tovatt och Esbati under debatten)

Han gick också hårt åt Vänsterpartiets krav om att prisreglera bränslekostnaderna och där staten ska skjuta till resurser för att kompensera eventuellt inkomstbortfall för bränslebolagen, vilket han menar innebär att Vänsterpartiet agerar som oljebolagens lojalaste parti i riksdagen. Tovatt menade vidare att det är de allra rikaste som tjänar mest på att sänka bränsleskatterna. Detta trots att det är de med lägst inkomster på landsbygden som har svårast att betala när bränslepriserna skenar.

Ali Esbati viftade bort Tovatts anklagelser med en kommentar som visar på en växande spricka mellan partierna.

– Hade jag haft ett större känslomässigt engagemang för Miljöpartiets väl och ve eller förhållande till logik hade jag väl kanske kunna skämmas, svarade Esbati.

Esbati fortsatte sedan och konstaterade att Miljöpartiet avstod från att ge mer pengar till kollektivtrafiken. Miljöpartiet lyfter ofta fram vikten av kollektivtrafiken för att lyckas i vad de brukar kalla klimatomställningen.

Tovatt fortsatte efter Esbati var klar att slänga anklagelser mot Vänsterpartiet och menade att de helt övergett den av Miljöpartiet dikterade svenska klimatpolitiska inriktningen. Han menade att de istället allierat sig med Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna som han utöver ”blåbruna” också kallade för ”fossilgänget” under debatten.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program