Britter uppmanas ”ändra sitt beteende” – så Putin kan besegras

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Jeremy Hunt. Foto: Chris McAndrew

Det brittiska folket behöver ”ändra sitt beteende” och använda mindre energi. Det säger landets finansminister Jeremy Hunt. Regeringen vill att folket drar ner sin förbrukning med hela 15 procent – så man kan fortsätta bekämpa Rysslands president Vladimir Putin.

Storbritanniens regering ger medborgare ekonomiska bidrag för att de ska kunna betala sina elräkningar, som skjutit i höjden efter proxykriget i Ukraina.

Det så kallade stödet förlängs nu till april 2024, men blir allt mindre.

I stället vill regeringen att folket minskar sin energianvändning – med 15 procent till 2030.

– I slutändan kommer alla behöva ta ansvar för sina energiräkningar och de kommer behöva tänka på hur de ska minska sin energiförbrukning, säger Jeremy Hunt enligt BBC.

Enligt finansministern är det ett ”nationellt uppdrag” att se till att Storbritannien inte blir ”utpressat” av Rysslands ledare Putin.

Minskar britterna sin förbrukning med 15 procent snabbt kommer de på egen hand kunna spara in de 500 pund som de får i ”stöd” av regeringen, påpekar han.

– Så vi försöker hjälpa människor att hjälpa sig själva. Vi ger dem en kudde i år och nästa år. Men vi behöver att människor ändrar sitt beteende.

I sociala medier är många dock inte särskilt imponerade av hans förslag.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program