”Man får inte ifrågasätta” – eliten sprider narrativ som inte kritiseras

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Sveriges politiker tryggar inte vår säkerhet genom sin nya förstärkta militära allians med USA. Tvärtom. Sverige dras i stället in i det som USA sysslar med. Vi ”sätter oss i baksätet för USA:s krigshets”, säger riksdagsledamoten Elsa Widding i Fjärde Statsmakten i Swebbtv.

Den svenska regeringen påstår att militäravtalet som man ingått med USA, DCA-avtalet, vidmakthåller ”full respekt för svensk suveränitet och svenska lagar”.

Men avtalet innebär ju att USA får obehindrad tillgång till svenska militärbaser.

Och det handlar om väldigt stora områden, förklarar Elsa Widding.

– Vi kan ju inte båda ha suverän kontroll över de här områdena, och de får ju de facto göra vad de vill där. De får planera för vilka aktiviteter de vill, säger Widding i Swebbtv.

– Och då menar jag att vi förlorar kontrollen. För det är ju inte alls säkert att Sverige i alla lägen har samma strategi när det gäller vår vilja att vara med i upptrappat krig.

Enligt Widding använder vi vår suveränitet till att ge bort den.

– På nåt sätt känner man ju hur vi bara dras in och allierar oss… vi sätter oss i baksätet för USA:s krigshets, fortsätter riksdagsledamoten. De har ju kunnat motivera en lång rad anfallskrig tidigare. Så varför skulle de inte kunna göra det en gång till? Med alla möjliga länder, som de på olika sätt motiverar att man måste bomba och anfalla.

Sverige blir nu ”en form av vasallstat till USA”, påpekar hon.

Politiker i väst är numera likformade och pumpar okritiskt ut samma budskap, oavsett om det handlar om covid, ”vaccinen”, kriget i Ukraina etc.

– Vi får höra när det gäller kriget att det är oprovocerat, ett fullskaligt anfallskrig, säger Elsa Widding. Man får inte ifrågasätta. Vad menar ni med att det var en fullskalig invasion? Vad menar ni med det? Menar ni verkligen att det var en fullskalig invasion? För mig är en fullskalig invasion att man går in med en miljon man. Här gick man in i östra Ukraina.

– Man ska bara köpa det här mantrat rakt av.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program