Makten beväpnar ord för att nedvärdera kritiker – ”Finns ingen missinformation”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Makteliten för krig mot så kallad ”desinformation” på internet. Men egentligen handlar det inte om att skydda människor och förmedla sanningar. Uttryck som ”misinformation” eller ”antivaxxare” är beväpnade uttryck som används för att nedvärdera och skaffa sig övermakt över kritiker och motståndare, menar läkaren Peter McCullough i ett klipp på X.

Förr i tiden var internet fritt. Då fick människor själva värdera olika sorters information. Så är det inte längre. Politiker och nätjättar har numera delat upp internet i ”information” och ”desinformation”. Som om det fanns en absolut sanning.

Sprider man fel sorts information kan man bli avstängd från en plattform.

På den svenska regeringens hemsida kan man till exempel läsa, angående de så kallade covidvaccinen:

”Myndigheterna ska hantera missinformation, desinformation och ryktesspridning. Information om vaccineringen bör samordnas med övrig nationell och regional kommunikation om pandemin.”

Att gradera information är farligt, anser kardiologen Peter McCullough, som blivit världsberömd för sin kritik av covidhanteringen och ”vaccinen”¨.

– Det finns ingen information eller misinformation. Det finns ingen vetenskap eller antivetenskap. Det är beväpnade begrepp, säger han.

– När någon använder uttrycket antivaxxare eller antivetenskap eller misinformation bör det vara en ledtråd att den personen eller myndigheten använder sig av propaganda. Vad de försöker göra är att beväpna begrepp för att skada eller nedvärdera en annan person i ett försök att skaffa sig överlägsenhet över andra.

Annat exempel på censur:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program