Macgregor: Narrativet är bakvänt – väst vill förstöra Ryssland, inte tvärtom

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Det är inte Ryssland som inte vill leva med västvärlden. Det är precis tvärtom. Det är väst som inte vill leva med Ryssland. Man vill ha bort landets nuvarande president Vladimir Putin. Det är kärnan i Ukrainakonflikten, enligt den amerikanska arméöversten Douglas Macgregor. ”Eliten” i väst vill krossa, fragmentera och sälja ut Ryssland, hävdar han.

Kriget i Ukraina har egentligen varit över sedan länge. Det menar den amerikanska arméöversten Douglas Macgregor i en intervju med Judge Napolitano. Men väst fortsätter leverera pengar och vapen, vilket bara får ännu fler soldater att dö.

– Ryssarna har helt enkelt valt att vänta, säger han i Judge Napolitano. Antingen på fresförhandlingar, vilket uppenbarligen inte kommer ske, eller på att Europas ekonomier kommer krascha, vilket jag tror de är på väg att göra. De är inte bara på väg in i en allvarlig recession, utan i en vinter med enorma olje- och gasproblem.

Enligt Macgregor är narrativet i väst om kriget väsensskilt från verkligheten.

– Ryssarnas ståndpunkt är att vänta lite längre och se på när allt kollapsar. För de vill egentligen inte döda fler. Kom ihåg att Putin är annorlunda än vi. Putin vill leva med väst. Han vill leva med ukrainarna. Men vi har sagt att vi inte vill leva med Putin. Det är problemet! Så vi har sagt att han måste bort. Hans regim måste krossas och Ryssland fragmenteras och säljas på auktion, bokstavligen. Det kommer inte fungera.

– Så det är upp till européerna att avsluta det här. Det är enda vägen ut. Annars kommer Putin göra det som han är beredd att göra, marschera till den polska gränsen. De har kapaciteten och mobiliserar i tysthet mer trupper. De är på väg mot 1,2 miljoner.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program