Macgregor: Klimatreligionen är ”sinnessjuk”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Douglas Macgregor. © Foto: Wikimedia/BMG-2048 (CC BY-SA 4.0)

Västvärlden borde ”inte kasta sten i glashus” med tanke på hur bristfällig och galen den själv har blivit. Det säger den amerikanska arméöversten Douglas Macgregor, som även har en doktorsexamen i internationella relationer, i en intervju. En ”sjuk, irrationell globalistisk kultur” har förpestat den engelskspråkiga världen. Västs dogmer om ”klimatförändringar” är rentav sinnessjuka, säger han.

Det är den pensionerade amerikanska arméöversten och militäranalytikern Douglas Macgregor som nu riktar ny kritik mot hur västvärldens regeringar hanterar verkligheten.

Sedan februari har Macgregor kritiserat det vedertagna ”narrativet” kring Ukrainakriget.

Men hans kritik går längre än så. ”Globalistiskt” vansinne har tagit över västvärlden.

– Det finns hela tiden en avsikt att blanda ihop samtidens Ryssland, en kristen ortodox stat som bygger på rysk-ortodox kristen kultur, med Sovjetunionen. Men det här är inte Sovjetunionen. Man omfamnar inte en ideologi av obeveklig expansion. Det finns ingen revolutionär strömning i dagens ryska tänkesätt. Ryssland vill helt enkelt överleva och göra affärer med de flesta av sina grannar. Jag tror vi har gjort oss en stor björntjänst genom att förvränga vad Ryssland är.

– Folk kommer säga att Ryssland är en autokrati och inte tillräckligt demokratiskt. Men jag kan hitta mycket som är fel med vår så kallade demokrati i USA. Alla våra storstäder genomsyras av korruption. Våra val hanteras mycket dåligt, och så har det varit i decennier. Påståendet att vi har fria och rättvisa val är vilseledande inom dessa stora urbana områden.

Bor man i ett glashus ska man inte kasta sten, påpekar han.

– Vi är långtifrån perfekta. Varför kräver vi att alla andra ska vara perfekta för att vi inte ska se dem som fiender? Detta är en sjuk, irrationell globalistisk kultur, fortsätter Douglas Macgregor.

– Detta gäller även kommentarer om klimatförändringar. Om man inte accepterar att klimatförändringarna är akuta, och om vi inte ruinerar oss själva för att ”stoppa det” – vilket är helt absurt – så är vi ondskefulla och förtjänar det värsta. Det är galet. Det är sinnessjukt.

Det finns ingen balans i väst längre, menar Macgregor.

– De minst förnuftiga människor jag påträffar numera kommer från den engelskspråkiga världen. De har den tokiga uppfattningen att vi är moraliskt överlägsna alla andra. Vi har tydligen ersatt raslig överlägsenhet med moralisk överlägsenhet. Det är totalt nonsens.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program