Macgregor: 600.000 ukrainska soldater har dödats

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Ukraina har ingen chans att vinna och det enda som kommer återstå av Ukraina efter kriget mot Ryssland är en ”rumpstat”, säger nu den amerikanska arméöversten och militäranalytikern Douglas Macgregor i Judging Freedom.

Så många som 600.000 ukrainska soldater har dödats i proxykriget mot Ryssland.

Det hävdar militäranalytikern Douglas Macgregor.

Och de 60 miljarder dollar som USA nu tänker skicka till kriget kommer inte göra någon skillnad.

Mycket av pengarna kommer gå tillbaka till USA, alltså till den amerikanska vapenindustrin och makteliten. Mycket kommer också försvinna ”till bankkonton runt om i världen”, säger han.

– Jag tror man hoppas att detta på ett eller annat sätt ska dölja den fullständiga och totala förstörelsen av den ukrainska nationen, som redan är väl igång och tyvärr kommer fortsätta över sommaren, säger förklarar i Judging Freedom.

Det som blir kvar av Ukraina är en ”rumpstat”, påpekar han. En seger är omöjlig. Oavsett mer pengar från väst, finns det inte tillräckligt med soldater.

– Just nu beräknas det att 600.000 soldater ukrainare har dödats i det här kriget, fortsätter han. Jag pratar om soldater. Och man förlorar majoriteten av sina styrkor när man går i full reträtt, när saker och ting kollapsar. Det är då du lider de största förlusterna.

– Vi har gjort oss själva till åtlöje. Värst av allt är att vi gjort Nato till ett åtlöje. Nato framstår som svagt och korkat. Den ukrainska staten är förstörd. Vad som än återstår efter detta blir en rumpstat och den rumpstaten kommer i princip vara en demilitariserad zon.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program