Lynchmobb i Polen attackerade pedofiler

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Faksimil från RAIRFoundationUSA:s Rumble-kanal

På filmer som sprids syns en upprörd samling av både polska män och kvinnor i olika åldrar som försöker komma åt invandrarmän som gått till sexattacker mot unga flickor vid ett utebad i Bytom. Flera av de polska männen försöker pressa sig förbi polsk polis för att lyncha pedofilerna.

Samnytt rapporterar att olika polska medier berättat om hur polackerna försökt komma åt pedofilerna. På filmerna hörs upprörda mans- och kvinnoröster. Åldrarna är varierande och på filmerna syns hur flera polska unga och medelålders män försöker bryta sig förbi polisen för att lyncha de fyra georgiska männen, som enligt uppgifter från RMF24 angripit unga tjejer i åldrarna 11 till 13.

Badvakterna ska ingripit mot de georgiska invandrarna när det skedde och larmat polisen. På filmerna syns hur den polska polisen är tvungen att använda kravallutrustning för att kunna skydda de georgiska pedofilerna. Polisen ska ha lyckats att få in de georgiska sexualförbrytarna i polisbussen relativt oskadda, två av männen får ta emot enstaka sparkar och slag från upprörda polacker som halvt lyckas ta sig förbi poliserna på plats.

I Polen växer det högerpopulistiska partiet Konfederationen för Frihet och Självständighet, vilka anklagar det konservativa regerande partiet Lag och Rättvisa för att bedriva en för slapp migrationspolitik. I en tweet menar de att de är det enda partiet för en strikt migrationspolitik och förespråkar en aktiv återvandringspolitik. De förespråkar också politik som uppmuntrar polacker som migrerat från Polen till olika västliga länder att återvandra till Polen. Partiet har nästan dubblerat sitt stöd från cirka 8 procent i början av året till 15 procent idag enligt Politicos Poll of Polls.

Händelserna från badplatsen i Polen ska ha eskalerat debatten kring migration ytterligare i Polen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program