Löfven lämnar landet: ”Jag tror det är bäst”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Ebba Grape

Om ett par veckor avgår Stefan Löfven som statsminister och S-ledare. Hans plan är att satsa på en internationell karriär utomlands, säger han i en intervju med GP. Han vill ”göra en insats” för något nytt samhälle.

Snart avgår Stefan Löfven som Sveriges statsminister och partiledare för Socialdemokraterna.

Troligen tar nuvarande finansminister Magdalena Andersson (S) över båda rollerna, efter partikongressen i Göteborg den 3-7 november. Men den som ska efterträda Löfven måste först godkännas som statsminister i riksdagen.

Därmed blir Stefan Löfven privatperson igen, och måste flytta ut ur Sagerska palatset. Att återgå till ett privat liv ska på många sätt bli skönt, förklarar han i GP-intervjun. Att inte ens kunna köpa mjölk utan livvakter är påfrestande.

Men vad ska han göra då?

Hans plan är att satsa på en internationell karriär och vara verksam utomlands. Men han kommer ha kvar bostad i Stockholm, likaså sommarstället i Örnsköldsvik.

Att inte göra någonting alls är inget alternativ. Men han har inte bråttom.

– Så kan jag hitta något där jag kan göra en insats för ett samhälle, då vill jag gärna göra det. Men jag tror att det är bäst att inte vara verksam i landet, utan kanske hitta något annat, säger Stefan Löfven till GP.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program