”Livsfarligt vara vän med USA” – Ukrainas framtid ytterst dyster

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

I mars 2022 var en fredsuppgörelse mellan Ukraina och Ryssland i princip klar. Den stoppades dock av väst. Man skulle krossa Ryssland i stället. Och Ukrainas regim gick med på det. I realiteten blev det i stället Ukraina som raserades, och Europa försvagades. Nu är den unga ukrainska generationen borta, förklarar Lars Bern i Swebbtvs Omvärldsanalys. Ukrainas framtid är, efter man följt västs direktiv, ”ytterst dyster”, säger han. Mörkt ser det även ut för Europa, samtidigt som Rysslands ekonomi växer.
– Jag kan inte förstå hur inkompetenta ledare vi har. De är så totalt inkompetenta.

Det är i Swebbtvs senaste Omvärldsanalys som Lars Bern bland annat pratar om Ukrainas framtid. Och den ser inte särskilt ljus ut.

Ryssland har tagit cirka 20 procent av landet – de mest värdefulla delarna – och den unga generationen utplånas.

– Hela den unga generationen. Även kvinnorna har försvunnit, för de har flytt, säger Lars Bern. Man har ingen ung generation i Ukraina.

– Den generation som ska föda nästa generation finns inte. Det är tomt i befolkningspyramiden. Ukrainas framtid är ytterst dyster.

Samtidigt dillar makthavare i väst om att Ukraina ska in i Nato och EU, och att landet kommer blomstra i framtiden med västvärldens hjälp. Det är bara ord.

– Hur fan ska det kunna göra det när hela den unga generationen är borta?, undrar Lars Bern.

Fortsätter kriget kommer det inte finnas något Ukraina kvar.

Däremot kommer de östra delarna som Ryssland tagit kunna blomstra. Rysslands ekonomi är nämligen överhettad, medan Europa går in i recession.

Att USA stoppade en gångbar fredsuppgörelse mellan Ryssland och Ukraina våren 2022 har bekräftats från flera håll. Nyligen sade Ungerns premiärminister Viktor Orbán i en radiointervju att detta är ”ett välkänt faktum i diplomatins värld”.

– Det som var syftet, att försvaga Ryssland, har lett till att Västeuropa nu är kraftigt försvagat, säger Lars Bern i Swebbtv. Ändå fortsätter man det här. Man vill inte sluta.

– Jag kan inte förstå hur inkompetenta ledare vi har. De är så totalt inkompetenta. De borde ju kunna observera det här och lägga in backen. Men de har liksom ingen backväxel. De ska fortsätta till varje pris.

Att stå på USA:s sida har alltså inte bara förstört Ukraina, utan även slagit hårt mot Europa. Och vem vet vad som väntar Sverige efter medlemskap i Nato. Ukrainas nära relation med denna krigsmaskin innebär i praktiken kanske total förgörelse.

– Kissinger sa en gång att det är farligt att vara ovän med USA, men det är fullständigt livsfarligt att vara vän med USA, påpekar Lars Bern.

Se hela:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program