Lavrov: Europs styrs av ”naiva” politiker som tjänar USA

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov. © Foto: State Department photo by Ron Przysucha/ Public Domain

Europa har nu drabbats av ”enorma ekonomiska problem” på grund av att USA tvingat in de naiva euroepiska politiska ledarna i ett krig mot Ryssland, säger den ryska utrikesministern Sergey Lavrov i en intervju med ATV.

USA har tvingat in Europa i ett krig mot Ryssland som bara skadar de europiska länderna. Det menar Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov.

Enligt Lavrov kämpar nu Europa med ”enorma ekonomiska problem” eftersom USA använder de europeiska länderna för att föra ett krig mot Ryssland.

– Alla förutspår Tysklands bortgång som ett industriellt mirakel, säger han i ATV. Det miraklet vilade på den billiga och pålitliga ryska rörledningsgasen. Var är Nord Stream-ledningarna? De har sprängts. Vi tvivlar inte på att det åtminstone gjordes med amerikanernas stöd.

Han påpekar att ingen information om denna utredning presenterats vid FN:s säkerhetsråd.

– På samma sätt har de inte tagit några, inte ens de minsta stegen, för att bevisa sina anklagelser mot Ryssland. Du kommer ihåg hur döda kroppar demonstrerades i Bucha i början av april 2022 och att nya sanktioner omedelbart antogs mot oss. Fram till idag har vi inte fått listorna över människor vars döda kroppar påstås ha legat på den gatan.

– När de talade om hot mot Europa, när den speciella militära operationen inleddes och under en tid innan dess, ville de ansluta Ukraina till Nato för att förhindra Ryssland från att attackera en medlem av alliansen, fortsätter Lavrov. Nu säger de att om Ukraina förlorar kommer Ryssland att attackera Nato. Var är logiken? Det finns ingen. Det finns bara en önskan att motivera den politik som USA har tvingat Europa att anta. För mig skedde detta på ett konstigt sätt. Europa har naivt gått med på att göra ett jobb som påtvingats dem av Washington.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program