Lars Bern: ”Vi terroriseras av klimatfascister”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

EU inför nya koldioxskatter som ska göra unionen ”koldioxidneutral” fram till 2050. En av skatterna riktar in sig på uppvärmning och transporter, uppger Euractiv. Men hur stor påverkan har egentligen koldioxiden på jordens klimat? Marginell, säger Swebbtvs vetenskapliga och politiska kommentator Lars Bern till Swebbtv Nyheter. Den stora påverkan kommer från solen, som den ”klimatfascistiska rörelsen” ignorerar.

EU har nu bestämt att det ska införas koldioxidskatt för byggnader och bränslen för transport.

Skatten ska gälla bensin, diesel och uppvärmningsbränslen som gas, eldningsolja och kol.

Med andra ord blir det dyrare att tanka sin bil och värma upp byggnader.

– Medborgare i EU måste förvänta sig högre koldioxidpriser, säger den tyska ”gröna” EU-parlamentarikern Michael Bloss enligt Euractiv.

Samtidigt rapporterar CNN att EU-länderna enats om ”världens största koldioxidgränsskatt”. Målet är att Europas ekonomi ska vara ”koldioxidneutral” fram till 2050. De nya reglerna ska initialt omfatta järn och stål, cement, aluminium, konstgödsel, elproduktion och väte.

Detta ska bland annat hindra företag att flytta sin produktion till andra länder som tillåter mer ”utsläpp”. Å andra sidan kan det påverka handelsrelationen med andra länder. En farhåga är att afrikanska länder som exporterar till EU kommer avindustrialiseras.

”Enligt den nya mekanismen kommer företag behöva köpa certifikat för att täcka utsläpp som genereras av produktion av varor som importeras till EU”, skriver CNN.

Enligt Swebbtvs vetenskapliga och politiska kommentator Lars Bern har koldioxid dock en marginell effekt på klimatet. Den viktiga faktorn är solens aktivitet, som enligt forskare nu minskar, vilket kommer ge ett kallare klimat.

– Det allvarligaste med ett kallare klimat är ju att växtligheten och skördarna kommer att bli mindre, så vi får svält på många håll i världen, säger han till Swebbtv Nyheter. Vi terroriseras av klimatfascister som har bestämt sig för att utnyttja klimatargument för sina politiska syften. Det har väldigt lite med vetenskap att göra. Det är symptomatiskt att man aldrig intervjuar riktiga vetenskapsmän, utan det är de som är alarmister som får komma fram i media. De som inte är alarmister och har en vetenskaplig grund ståndpunkt släpps aldrig fram.

– Den klimatfascistiska rörelsen erkänner ju inte det här med solens påverkan på klimatet, påpekar Lars Bern. De ser bara en mänsklig påverkan. Den så kallade klimatrörelsen är ju en politisk rörelse, och har inget med vetenskap att göra över huvud taget. Tittar man på hur klimatet utvecklats bakåt, så ser man klart och tydligt hur det följer solaktiviteter. Men det finns väldigt små korrelationer med kolidioxidhalten. Så de kommer inte lyssna på det här. Att solen har en absolut dominerande effekt på vårt klimat har vi ju vetat hela tiden. Historiska köldperioder har sammanfallit med låg solfläcksaktivitet. Den lilla istiden orsakades av låg solfläcksaktivitet. Och av allt att döma är vi på väg in i det igen.

Läs också:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program