Lars Bern: Väst styrs av ”tokstollar” – som agerar ”jättefarligt”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Känslomässig ”prestige” är vad som driver västvärldens ledare idag, efter det misslyckade proxykriget mot Ryssland i Ukraina. De fattar ”det ena vansinniga beslutet efter det andra”, vilket är mycket farligt, säger Lars Bern till Swebbtv Nyheter.

Västvärldens ledare har blivit tokiga. Det verkar fler och fler vara överens om.

Omogen prestige är vad som driver dem, vilket är farligt.

– Det fanns ju en förhoppning i Nato-lägret om att Kina skulle slänga en sorti på Rysslands krigande i Ukraina, men det kom ju helt på skam. Det blev tvärtom. I stället gjorde man kristallklara markeringar att man fullt ut stödjer Ryssland. Så det är ingen tvekan om att det här kriget i Ukraina utvecklas till ett proxykrig mellan västvärlden och en allians mellan Kina och Ryssland. Och det gör tveklöst konflikten mer allvarlig, säger Lars Bern.

Västvärlden kan nu räkna med att Kina kommer stödja Ryssland om det blir problem.

– Kina kommer inte låta Ryssland förlora det här kriget. Samtidigt har västmakterna målat in sig i hörn där de sagt att Ukraina får inte förlora kriget. Vi ser en tydlig eskalering i krigsinsatserna. Nu ska ju britterna, som är de mest krigiska, sätta in ammunition med uran, vilket inte är klokt. Det leder ju till radioaktiva utsläpp och enorma miljöskador. Men man är bevisligen desperat. Och sker det, har Putin sagt att man kommer svara. Ryssland betraktar det som användning av smutsiga bomber. Så det är en väldigt oroväckande utveckling, utan tvekan.

Enligt Lars Bern passar Ryssland och Kina perfekt ihop, eftersom Kina sitter på världens största produktionsapparat, medan Ryssland har naturresurserna.

– Det jag är rädd för är att de här tokstollarna som vi har i västvärlden kommer sätta igång sanktioner mot Kina. Om sanktionerna mot västvärlden drabbat västvärlden mycket hårdare än vad de drabbat Ryssland, så är det ingenting jämfört med vad sanktioner mot Kina kommer göra. Det kommer bli fullständig katastrof för både USA och Västeuropa. Men de har målat in sig i ett hörn, och det är så mycket prestige i det här. Våra politiker fattar det ena vansinniga beslutet efter det andra. De agerar i affekt, och det är jättefarligt.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program