Lars Bern: Våra politiker är så jävla inkompetenta och oansvariga

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Sverige, USA och övriga västvärlden har gjort en ”total missbedömning” av Ryssland. Och det förlorade kriget i Ukraina kan stå makthavarna dyrt. Västvärldens politiker står kvar som ”löjliga figurer” efter krigsfiaskot, säger Lars Bern i Swebbtvs Omvärldsanalys. Han förstår inte hur Sveriges och västs politiker ”kan vara så jävla inkompetenta”.

Det har delvis börjat strula i västvärldens finansiering av proxykriget i Ukraina. Republikanerna i USA har tillfälligt lyckats strypa stödet. Man kräver att Vita huset först stoppar massinvandringen vid den södra amerikanska gränsen.

EU försäkrar dock att man, oavsett USA, kommer fortsätta finansiera Ukraina.

Ukrainas framgångar mot Ryssland lyser dock med sin frånvaro. Frågan som återstår är snarare hur mycket av Ukraina som Ryssland i slutändan kommer ta.

Möjligen kan Ukraina fortsätta som ett självständigt land – om västvärlden gör upp med Ryssland omedelbart, menar Lars Bern.

– En annan sak som oroar mig enormt är att man i de baltiska lilleputtstaterna håller på att börja jävlas med den ryska diasporan där. Det är som att be om att ryssarna ska anfalla dem också. De borde göra precis tvärtom, säger han.

Västvärlden har satsat allt på att Ukraina ska vinna kriget. Men det verkar bara kunna ske i fantasin. Nato har redan förlorat.

– Våra politiker blir löjliga figurer, säger Lars Bern i Swebbtv. Vi har gått in i Nato, vi har gått in hela vägen, vi har skickat massor med vapen till Ukraina. Och dessa vapen har skjutits sönder. Våra stridsvagnar och stridsfordon – allt skjuts sönder av ryssarna. För några månader sedan var det väldigt hallå över Patriot-system som skulle skydda luftrummet över Ukraina. Det sägs inte en stavelse om Patriot-system längre, för ryssarna har ju givetvis skjutit sönder alltihop. Och det gjordes på bara några månader. De finns inte kvar i något användbart skick.

– Situationen för västvärlden är utomordentligt prekär. Hela det här debaclet för Nato och västvärlden bygger på en total missbedömning av Ryssland. Total missbedömning. Och hur våra ansvariga, både politiker och militärer, kan vara så jävla inkompetenta, så att de inte har kunnat bedöma Ryssland. För det hade inte varit särskilt svårt att skaffa sig information om den ryska vapenindustrin och Rysslands potentiella militära kapacitet. Men den informationen har man inte skaffat sig utan man har blivit offer för sin egen propaganda. Det är jätteläskigt.

Verkligheten har blivit tvärtemot vad väst påstod skulle ske. Man satsade helt på att trycket mot Ryssland skulle sänka Vladimir Putin. Men det är i stället Europa som nu lider ekonomiskt.

– Fan, det måste väl finnas någon intelligent och begåvad person bland dem, som kan säga hur det är, säger Lars Bern om västvärldens makthavare.

– Våra politiker har betett sig så jävla inkompetent och oansvarigt som de kunnat. Vi skulle naturligtvis fortsatt hålla på vår mycket framgångsrika alliansfrihet och hålla oss borta från det här. Men vi har gett oss in fullt ut.

”Hur smart är det” att vara i krig med Ryssland, som Sverige nu är?, undrar Lars Bern.

Se hela programmet:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program