Lars Bern: ”FN har utraderat sin roll” – går USA:s och västoligarkernas ärenden

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

FN kan inte längre ses som oberoende internationell organisation som står över politiska motsättningar utan är ett verktyg som västvärldens oligarker använder för att avancera sin agenda. FN och de frågor som organisationen driver går alltså inte att lita på och man har rentav utraderat sin egen roll i världen. Det säger Lars Bern i Swebbtvs senaste Omvärldsanalys. FN tar numera ”parti för oligarkin” i väst, påpekar Bern.

Tidigare i veckan konfronterades FN:s talesman Farhan Haq gällande USA:s fortsatta ockupation av Syrien, som man använder för att stjäla landets olja.

Haq förnekade att det finns amerikanska trupper i Syrien.

Den kinesiska reportern Edward Xu påpekade då att fem amerikaner skadats i en attack i landet.

– Om det inte finns några amerikanska tjänstemän i Syrien, hur kunde de då skadas? Det är konstigt, eller hur?, undrar journalisten.

(Se klipp på detta nedan.)

– Det här är fruktansvärt anmärkningsvärt, säger Lars Bern i Swebbtv. Vad det helt tydligt visar är att FN-byråkin idag står helt på USA:s sida. Därmed har FN raderat ut sin roll i världen. Vi behöver inte FN längre. FN är en del av den västerländska apparat som används för att förtrycka resten av världen. Den håller på att rämna. Detta är ett exempel på det, och det är jättesorgligt.

– Detta FN som skapades för att vara en neutral organisation som skulle hjälpa till att mäkla fred i världen har fullständigt missuppfattat sin roll och tar parti för oligarkin, den styrande anglo-amerikanska oligarkin. Det är fullständigt uppenbart. Vi ser hur flera FN-organ som Världshälsoorganisationen styrs direkt av oligarken Bill Gates. Alla dessa organisationer är idag en del av den västliga, amerikanska maktutövningen – den västliga oligarkins maktutövning över resten av världen. Och detta är ett bevis för att vi måste räkna FN dit. FN fyller inte längre sin funktion. Vi såg ju här om dagen hur man röstade om ett kinesiskt-ryskt förslag att FN skulle tillsätta en oberoende utredning av sabotaget av Nord Stream. Men det stoppades av amerikanerna och britterna. FN vill inte göra det heller, vilket skulle vara deras självklara roll.

Därmed måste också FN:s roll i ”klimatfrågan” ifrågasättas, påpekar Bern.

FN går inte att lita på.

– Det är ointressant vad FN tycker, därför att FN är en part i världspolitiken och inte en neutral organisation som står över de politiska motsättningarna.

Kina tar allt större plats i världen. Och det kommer säkert fortsätta, tror Lars Bern. Den anmärkningsvärda utfrågningen av FN:s talesman lär inte bli ett undantag.

– Det är jag fullständigt övertygad om. Kina har tagit steget ut i världen, och börjar nu spela en global politisk roll. Det tydligaste tecknet på det är ju den fred som de mäklat mellan Iran och Saudiarabien. Det är en geopolitisk jordbävning, för Saudiarabien har ju varit en grundbult i USA:s maktutövning som nu gått förlorat. Kina kommer spela en allt aktivare roll.

Se när den kinesiska reportern konfronterar FN:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program