Lars Bern: Annie Lööfs globalistfiasko fixade segern åt blågula blocket

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Centerpartiet har övergivit sina traditionella bondeideal och blivit ett globalistiskt ”SD-hatande” parti. Därför minskade partiet och banade väg för blågul seger i riksdagsvalet. Det förklarar Swebbtvs politiska kommentatorer Lars Bern i ett nytt program.

Centerpartiet backade kraftigt i årets riksdagsval jämfört med 2018, från 8,6 procent till 6,7 procent. Det var bland annat detta som gjorde att det borgerliga blocket kunde vinna.

Bakgrunden är att den avgående partiledaren Annie Lööf och övriga partiledningen har navigerat Centerpartiet åt helt fel håll. De har svikit sina väljare på landsbygden och förvandlat partiet till ett nyliberalt globalistiskt sådant, vilket inte har fungerat, enligt Lars Bern.

– De borgerliga har Annie Lööf att tacka för sin valseger, säger han i Swebbtv. Det är ingen som helst tvekan om det. Vi hade ett väldigt jämnt opinionsläge och då gick Annie Lööf ut och förordade en socialdemokratisk regering. Det var en väldigt klar deklaration.

– Detta utspel gjorde att valet tippade över från de rödgröna till de blågula.

Därmed kunde centerväljare antingen rösta på Socialdemokraterna direkt, eller rösta på andra.

– Centerpartiet är ju sprunget ur den svenska jordbruksbygden, svenska jordbrukare, fortsätter Lars Bern. Detta är en ganska konservativ och nationalistisk grupp. Men sen har de fått Annie Lööf som partiledare. Hon har försökt omvandla detta konservativa jordbrukarparti till ett nyliberalt, globalistiskt parti som flirtar med den styrande oligarkin. Hon har valts in i fina oligarkiska sällskap, som Trilaterala kommissionen och Bilderberggruppen.

Lars Bern tror att Annie Lööf hårdlanserades av Sveriges egna ”oligarker”, Wallenberg. Avsikten ska ha varit att göra henne till statsminister.

Men det misslyckats uppenbarligen brutalt.

– De har inflytande på dessa ställen. De lanserade henne som statsminister.

Enligt Bern beror Annie Lööfs fanatiska SD-hat framför allt på att hon sett hur Sverigedemokraterna tagit Centerns väljare.

Men strategin blev alltså ett fiasko.

– Det här försöket att förvandla Centerrörelsen totalt från en konservativ jordbrukarrörelse till en globalistisk nyliberal rörelse i samarbete med den styrande oligarkin, har ju inte fungerat. I stället har man fått en flykt till Sverigedemokraterna. På landsbygden är Sverigedemokraterna plötsligt större än Centerpartiet. På sina håll är man betydligt större. Och det här har givetvis partiledningen sett. Man har trott att lösningen är att sätta stopp för SD. Men SD är ju bara ett symtom på att man gjort fel. Felet man gjort är att man övergivit de gamla bondeidealen.

Efter Annie Lööf kommer Centern troligen ta ett steg åt höger, menar Lars Bern.

– I så fall blir ju den icke-röda majoriteten i riksdagen ganska solid, påpekar han.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program