”Landsförrädare” – Nyans partiledare hotar förtalsanmäla SD-politiker

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: Maurice Flesier (CC BY-SA 4.0)

Nyans partiledare Mikail Yüksel tycker att Turkiet ska ställa ännu hårdare krav på Sverige efter koranbränningen i Stockholm. ”Sverige måste lära sig att böja sig”, säger han till Dagens Nyheter. Efter detta uttalande blev han kallad ”landsförrädare” av SD-politikern Richard Jomshof. Nu säger Yüksel att han kommer anmälda Jomshof för förtal.

Det är i en intervju med DN som Nyans partiledare Mikail Yüksel uttalar sig om koranbränningarna och Sveriges relation till Turkiet.

Han anser att Turkiet, som fortfarande inte godkänt den svenska Nato-ansökan, måste ställa ännu hårdare krav på Sverige. Han vill att Sverige ska förbjuda koranbränningar.

– Sverige måste lära sig att böja sig, säger Mikail Yüksel till DN.

Detta uttalande fick Sverigedemokraternas Richard Jomshof att reagera starkt.

”Islamisten Mikail Yüksel agerar som den landsförrädare han är och gråter ut i turkisk regimmedia samtidigt som han ber landet att agera mot svensk yttrandefrihet. Detta med det långsiktiga målet att omvandla Sverige till ett islamistiskt land där det bland annat är straffbart att kritisera islam. Men vi ska naturligtvis inte ’böja oss’ för deras krav. I stället ska vi med stolthet sträcka på oss och ta strid för vår demokrati, som just nu är hotad av en brokig skara grupper och individer vilka gör allt för att inskränka demokratin och begränsa yttrandefriheten”, skriver Jomshof på Twitter.

Mikail Yüksel säger nu att han kommer anmäla Richard Jomshof för förtal.

”Jag kommer att anmäla justitieutskottets ordförande Richard H. Jomshof för förtal för att han anklagar mig för landsförräderi”, skriver han på Twitter.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program