Läkemedelsjätte stäms för covidvaccin – fler stämningar väntar

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Nu börjar stämningarna mot det så kallade covidvaccinet, som påstods vara ”säkert och effektivt”, rulla fram. I Storbritannien stäms nu det svensk-brittiska läkemedelsföretaget AstraZeneca för sitt covidvaccin, rapporterar Reuters.

Det är läkemedelsföretaget AstraZeneca som nu stäms i två fall i Storbritannien på grund av bolagets ”vaccin” mot covid-19.

Det ena fallet handlar om en person som dog efter sprutan och det andra om en person som skadats allvarligt genom en sjukdom ska kan orsaka dödlig blodkoagulation. Den skadade individen ska fått så ”livsförändrade skador” att de inte bara påverkat honom utan även personer nära honom. Han vill ha ersättning för detta, för att kunna återuppbygga sitt liv.

Enligt Reuters är dessa de första stämningarna gällande covidvaccinet i England och Wales.

En av advokaterna i fallet med den döda personen säger dock till nyhetsbyrån att han representerar närmare 50 andra klienter som också inom kort kommer stämma AstraZeneca.

Advokatbyrån i fallet med den vaccinskadade personen säger att man representerar runt 40 andra individer eller berörda familjer.

Läkemedelsjätten vill inte kommentera pågående rättsfall men hävdar i ett uttalande att ”Patientsäkerhet är vår högsta prioritet och tillsynsmyndigheterna har tydliga och stränga standarder för att säkerställa en säker användning av alla läkemedel, inklusive vaccin”.

I samband med den globala covidhysterin, inte minst i väst, mer eller mindre tvingades människor runt om i världen att ”vaccinera” sig mot covid, trots att smittan hade en mycket låg dödlighet på 0,1 procent redan våren 2020 bland människor under 70 år.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program