Läkare ska ha uppmanats dölja hur mild omikron är

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Politiker och forskare ville att läkaren Angelique Coetzee, som upptäckte omikronvarianten av coronaviruset, skulle säga att det handlade om en allvarlig virusvariant, trots att det inte alls var det, rapporterar The Rio Times.

Det var i november som den sydafrikanska läkaren Angelique Coetzee upptäckte omikronvarianten av coronaviruset.

I Europa spred medierna skräckpropaganda om hur allvarlig den var. I Expressen påstods det att omikron är ett ”trehövdat monster”.

Men det var bluff. Angelique Coetzee förklarade i stället gång på gång i olika kanaler att den nya virusvarianten är en mycket mild sådan.

Och det var uppenbarligen helt korrekt, har tiden utvisat.

Men Coetzee ska ha uppmanats av forskare och politiker att inte avslöja detta, säger hon i en intervju med österrikiska ServusTV, enligt Rio Times, en av de största engelskspråkiga tidningarna i Latinamerika.

– Jag utsattes för enorm press även från forskare. Jag fick inte avslöja att det är en mild variant. Då svarade jag: Vad är det då? Titta på WHO:s definition av en mild sjukdom. Om ni inte gillar det så får ni ändra definitionen, men jag kan inte gå ut och säga att det är en mycket svår sjukdom.

– Vid något tillfälle sade jag att omikron är en mild sjukdom i Sydafrika. Men det är en allvarlig, allvarligt, allvarlig sjukdom i Europa, som politikerna ville att jag skulle säga det.

Enligt tyska RT, som också uppmärksammat intervjun, har ServusTV under två år försökt släppa fram kritiska röster kring covidhanteringen. Den 19 januari 2022 publicerade tv-kanalen en dokumentär om människor med allvarliga biverkningar från covidvaccinen kallad ”Abandoned – the Covid vaccine victims”. Men Youtube raderade snabbt filmen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program