Kvinna och barn SKJUTNA på lekplats i Eskilstuna – 15 skott avlossades

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

En kvinna och ett barn har skjutits i stadsdelen Årby i Eskilstuna, bekräftar polisen i sin händelesrapport. Enligt uppgifter till Expressen skedde skjutningen på en lekplats och varken kvinnan eller barn var tilltänkta måltavlor.

Det var vid 19-tiden på fredagen som polis larmades till centrala Årby i Eskilstuna med anledning av en misstänkt skottlossning.

Polisen skriver på sin hemsida att man spärrat av ett område för teknisk undersökning. Man använder sig också av drönare för att söka av närområdet från luften.

Enligt uppgifter till Expressen har skjutningen skett på en lekplats.

Inget tyder i nuläget på att kvinnan eller barnet var tilltänkta måltavlor, enligt tidningens uppgifter. Men detta är inget som polisen bekräftar.

– Det här är ett jättefarligt område. Jag känner mig rädd. Det är inte första gången som det skjuts här utan det har hänt många gånger, säger en kvinna som bor i närheten till Expressen.

De båda skottskadade har förts till sjukhus, men skadeläget är oklart.

– Minst 15 skott avlossades. Ett 4-årigt barn skadades på sidan av magen och en kvinna skadades runt höften, säger en person som bor i området till Aftonbladet.

Men vad mannen hört rör det sig inte om livshotande skador. Hans syskon ska ha befunnit sig fem meter från platsen, men de skadades inte.

Skjutningen klassas nu som en särskild händelse, enligt Aftonbladet.

Vidare förklaras det i tidningen att gärningsmännen ska ha kommit körande på vespor och att många familjer befunnit sig i området när skjutningen skedde. Eventuellt rör det sig om ett gängkrig mellan stadsdelarna Årby och Skiftinge, sägs det i Aftonbladet.

Brottsrubriceringen är försök till mord och grovt vapenbrott. Ingen är misstänkt för brotten.

Polisen uppger att man vill komma i kontakt med alla som vet något om det inträffade. Vid 20-tiden på fredagen genomförde polisen dörrknackning i området för att prata med personer som eventuellt kan känna till något om händelseförloppet.

”Barnet ska inte ha fått livshotande skador. Polisen har inga nya uppgifter om kvinnans skador”, skriver polisen i en uppdatering klockan 20.43.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program